Ready to fly
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
05 Maart 2012 | Nederland, Kamperland
Weer een berichtje van mij, op een nieuwe pagina: ...het begin van een nieuw avontuur! :)
Eindelijk is het dan zo ver:
A.s. dinsdag 6 maart vertrek ik samen met mijn reismaatje Daniel (een vriend uit het Deense project) voor vier maanden naar Tanzania, om daar drie maanden in het Cornel Ngaleku Children Centre (CNCC) voor ruim 100 weeskinderen te gaan zorgen. In de laatste maand hopen we nog wat rond te trekken in dit prachtige land.
Het CNCC is een kindercentrum dat is gebouwd en gefinancierd door de Tanzaniaan Michael Ngaleku Shirima. Hij heeft zichzelf lang geleden voorgenomen om kwetsbare kinderen van zijn land op te vangen en hen vanuit een veilige omgeving gezondheid, onderwijs en daarmee een toekomst te bieden. Toen hij de financiële mogelijkheden had, is dit kindercentrum gebouwd in de streek waar hij geboren en getogen is. De Nederlandse (Zeeuwse) kinderarts en zijn vrouw, Piet en Olga de Haas, zijn al vanaf het begin nauw bij dit project betrokken.
(Voor meer informatie over dit project, zie www.ngalekucentre.com en http://ngaleku.org/.)
En nu mogen wij daar heen, om heel praktisch onze handen uit de mouwen te steken, en de zes nonnen die voor de weeskinderen zorgen te ondersteunen.
Ik heb er enorm veel zin in, en stap met een open blik en open hart op het vliegtuig!
Ik beschik in Tanzania waarschijnlijk niet zo vaak over internet, maar ik probeer af en toe iets van mijn belevenissen te delen :)
Kwaheri! (tot ziens!)
Groetjes, Marloes
05 Maart 2012 - 08:29
Corien Geelhoed:
Hoi Marloes, weer een nieuwe onderneming. Goede reis en veel 'werk' plezier. -
05 Maart 2012 - 08:46
Cees En Nel:
Hoi Marloes,
Wij (de overburen) wensen je de volgende 4 maanden veel succes en een plezierige tijd.
Zorg goed voor de 100 kindertjes en ook voor jezelf.
We volgen je graag op de site
Cees en Nel -
05 Maart 2012 - 09:44
Catrien:
een goede reis morgen een veel werk plezier in Tanzania
het was nog leuk dat je kwam eten
vrijdag Gr.Dies en Catrien -
05 Maart 2012 - 20:50
Foort En Jeannette:
ook wij wensen je een heel goede tijd.
Vaya Con Dios!
xxx Foort en Jeannette -
06 Maart 2012 - 12:44
Daan:
Hey lieve schat,
Vandaag gaat het avontuur beginnen!! Geniet ervan! En ik wacht op al je updates.
Heel veel plezier en zegen.
Dikke knuffel mij en Erik -
07 Maart 2012 - 17:38
Hans En Marianne:
Hee Marloes, heel veel succes met deze nieuwe uitdaging. leuk dat we op deze manier op de hoogte kunnen blijven van al jou activiteiten. veel plezier. groetjes Hans, Marianne -
08 Maart 2012 - 08:10
Els:
Mloesje! Ik zat je mailtje terug te lezen en toen zag ik ineens dat 6 maart wel érg dichtbij was... ;-) Geniet daar; van de mensen, van de omgeving en van je eigen talenten! Dat je een zegen mag zijn voor de kinderen daar!
Liefs -
09 Maart 2012 - 15:35
Tabitha:
Oh spannendddd zeg! Wat ben je toch ook een avonturier. Ga ervan genieten!
Een dikke pakkerd!