1e Voorbereidingsweekend (10/11 juni)
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
19 Juni 2006 | Nederland, Kamperland
Mijn eerste voorbereidingsweekend zit er al op... Pff, wat een indrukken allemaal!
Ik loop echt steeds meer warm! :D
(het was daarom ook eens een beetje warm zeg, dat weekend! maar das een heel ander verhaal :P)
K zal jullie even op de hoogte brengen van wat we ongeveer hebben gedaan...
Na een kleine speurtocht vonden we Henk en Hanneke (onze begeleiders) in een leuk, gezellig guesthouse in Utrecht. Iedereen nipte ietwat onzeker en onwennig aan een (te) heet - mr wel lekker - kopje koffie of thee, maar het duurde niet heel erg lang voor het ijs gebroken was.
Na een korte ronde speed-daten, wisten we ongeveer wie wie was.
En mijn indruk van de groep is écht goed! Een stel hele lieve, leuke jonge mensen, allemaal reuze gemotiveerd!
Geweldig!!!
Maar er was al gauw werk aan de winkel (nja, voor ons niet zozeer, maar voor onze gast-sprekers, als ik ze zo mag noemen).
Wij mochten luisteren naar een hele hoop super interessante informatie!
We kregen eerst een soort cultuur-cursus: Wat moet je bedenken als je naar een andere cultuur gaat, hoe sta je daar tegenover?
Kijk niet alleen naar de dingen die in jouw ogen "slecht" zijn, omdat jij dit nou toevallig anders gewend bent...
Ga met een open hart!
Nog even een leuk spel gedaan: Bedenk lastige situaties waarmee je in aanraking zou kunnen komen in Honduras. Hoe los je ze op??? (ehm, wij trekken gewoon de darmen uit een koe toch? :P)
Hierna kwamen 2 ervaren Honduras-experts ons een heleboel vertellen over het land zelf, over organisaties die we gaan bezoeken, wat praktische dingetjes enz.
Errug leuk!
Nadat we onze pizza met kaas en al verorberd hadden, en na een avondwandeling (altijd leuk) hebben we een snelcursus spaans gehad, wat we gelijk maar probeerden toe te passen in een lied (jongens, het gaat lukken! :P).
Tot diep in de nacht doorgezongen, en toen lekker naar bedje...
... Om de volgende ochtend NIET wakker te worden! haha, nja, iig een beetje te laat (he stelletje slaapkoppen! :P)
Na het ontbijt gelijk aan de slag met de 10 thema's: en dat was in 1 woord echt VET-interessant! We moesten de 10 thema's een eigen gezicht/idee geven, en door steeds meer na te denken, raak je steeds gemotiveerder!
Ik ben heel benieuwd naar de subgroepjes, en de thema's die ik mag gaan onderzoeken!(we doen er per subgroepje 4)
Daarna nog een heleboel praktische info gehad, wat puntjes waar we de komende tijd achter aan moeten, regel-zaakjes, enz...
Toen was het al weer tijd om op de bus/trein/fiets/whatever te stappen...
Volgeladen met enthousiasme en een hoop info gingen we elk weer onze weg...
Op naar t volgende weekend! :D
grtjes, Marloes
19 Juni 2006 - 17:53
Anne Bakker:
Ha die Marloes,
wat ontzettend leuk om zo over jouw reis te lezen en te horen.
Het is alweer veel te lang geleden dat ik jullie gesproken heb.
Is deze reis met de organisatie waar je vorig jaar op school je zo voor ingezet hebt?
En wat ga je precies doen in Honduras.
Nou het lijkt me heel erg gaaf om zoiets mee te maken. Geniet ervan.
Ik ga je nog spreken.
Hartelijke groet,
Anne -
20 Juni 2006 - 07:15
Leon En Hannie:
Hoi Marloes !!
Eerlijk gezegd wist ik (nog) niets af van die stoute plannen van je... en dat is niets voor je pa.... (geintje..)
Maar we blijven héél graag op de hoogte van je belevenissen en je reis!
SUCCES met de voorbereidingen, groetjes, Leon en Hannie -
21 Juni 2006 - 14:31
Nienke:
eej marloes!
nou, hij is mooi hoor! k wed dat ik zoiets dus niet voor elkaar krijg :P. leuk verhaal ook over het voorbereidingsweekend. Heb gelijk weer helemaal zin in de komende! Nu hard brieven aan het schrijven voor scholen ed.
tot zaterdag alweer!!
xxx nienke -
21 Juni 2006 - 14:59
Marjoke:
Marloes,
Natuurlijk ga ik je weblog volgen.
Een heel bijzondere en waardevolle zomer toegewenst! -
21 Juni 2006 - 15:50
Cindy:
Hey Marloes!
Ik vind het nog steeds supercool voor je en dat blijf ik ook vinden ors! :D Mnr vd Pol had er toch nog wel begrip voor dat we niet mee hebben gedaan aan zijn spelletje toen je vanalles wilde vertellen! ;):)
In ieder geval hééééél veel succes/sterkte/plezier/weet ik veel, en ik lees het wel weer! :)
Cindy -
21 Juni 2006 - 17:09
Ingrid:
leuk joh deze site, wil ik ook wel maar ik ben daar ook niet zo heel handig in. Nou ik zie je zaterdag wel weer. Ik heb er zin in!!! hihi;) -
21 Juni 2006 - 17:20
Annemarije Pompsrta:
Leuk stukje zeg!
Goed verwoord allemaal! En het stukje over de darmen doet het em hé!! haha
Sprekende eentje van de zogenaamde 'slaapkoppen': Dat was een miscommunicatie! Een fout van beider zeiden!!!!
haha hartstikke leuk! Ik heb zo'n zin in komende weekend!! leuk leuk...
groetjes Annemarije -
21 Juni 2006 - 18:12
Maaike:
He Marloes,
Leuk gedaan! Ik wilde zelf ook al iets dergelijks beginnen, maar had nog even gewacht omdat we iets soortgelijks op de site van factor tien zouden krijgen. Tot zaterdag!
xx -
21 Juni 2006 - 19:43
Jeannette V/d Brand:
Wat goed dat jullie je zo voorbereiden op deze super-reis, al was het alleen maar om de cultuurschok ietsjes minder te laten zijn. En geweldig dat we jou belevenissen kunnen volgen via het web. (Ik vraag me wel af in welk soort internetcafe's je terecht komt in H'ras om je berichtjes te kunnen sturen)(zijn ze daar überhaupt al een beetje geautomatiseerd enzo)
Wij geven ons in ieder geval op voor de nieuwsbrief kunnen we vanuit K'land nog eens een beetje cultuursnuiven!!
Groetjes Jeannette v/d Brand -
21 Juni 2006 - 21:43
Habje:
hee mloes
heeeeeeeeeeel veel sterkte met je voorbereidingen! ik ga je zeker steunen (weet je wel, maar k zeg het nog ff!!!) enneh, we leven er samen naar toe he meis!
liefs van je vriendje -
22 Juni 2006 - 07:07
Sandra Dekker:
Ha Marloes,
Nou dat spettert van mijn beeldscherm af zeg! Wat een enthousiasme. En wat een geweldige ervaring wordt dit: niet alleen het bezoek zelf maar alles wat er aan voorbereiding in je wordt geïnvesteerd en wat jij er zelf in stopt, wauw! Dat gaat vast een mega mijlpaal worden in je persoonlijke ontwikkeling. Maar je verdient het helemaal en ze mogen blij zijn dat ze je erbij hebben. Honduras be prepared: Marloes will be there shortly:-)
Heel veel succes.
Je buurvrouw -
22 Juni 2006 - 10:42
Tijntje:
Ha meis!!!
Ik vind het zo onwijs gaaf dat je droom nu eindelijk in vervulling gaat!!
Ook al ligt Afrika wel een beetje uit de rout :p, maar ach dat ligt Jeruzalem ook!
N dikke knuffel
uit t beloofde land!